Βιογραφικό

  Ο Ανδρέας Νίντος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ψυχολογία ως πρωτεύσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με βαθμό άριστα 9,57. Έχει εργαστεί στο χώρο της ψυχικής υγείας ως ψυχοθεραπευτής, και έχει ειδικευτεί στην νευροψυχολογική αξιολόγηση των γνωστικών λειτουργιών, σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου από την Α’ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Από το 2008 είναι Κλινικός Επιστημονικός Συνεργάτης στην Νευρολογική και την Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Ασχολείται ερευνητικά με τις άνοιες και τις νευροεκφυλιστικές διαταραχές, όπως το Αλτσχάιμερ, η Μετωποκροταφική άνοια και η Πλάγια Μυατροφική Σλήρυνση. Έχει ασχοληθεί επίσης με τις γνωστικές λειτουργίες στη Σχιζοφρένεια και την Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.
Έχει υπηρετήσει ως Κλινικός Ψυχολόγος στο Υγειονομικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς.
Συνεργάζεται με ασθενείς με νευρολογικά-νευροψυχιατρικά προβλήματα συμμετέχοντας στη διάγνωση, το σχεδιασμό θεραπείας και τη γνωστική αποκατάσταση, σε καταστάσεις όπως διαταραχές μνήμης, άνοιες και νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Εργάζεται συμβουλευτικά με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, οικογένειες, και εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού, και διεξάγει ανεξάρτητες νευροψυχολογικές ιατρικές εκτιμήσεις. Παρέχει επίσης ατομική ψυχοθεραπεία και ψυχοθεραπεία ζεύγους και στοχεύει στη βελτίωση των ψυχολογικών συμπτωμάτων, στην προσωπική και διαπροσωπική ανάπτυξη και στην κινητοποίηση του βέλτιστου επιπέδου αυτόνομης λειτουργικότητας. Είναι κάτοχος της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος Ψυχολόγου (13667 / 24-06-09 – Νομαρχία Αθηνών), και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο Κλινικού Νευροψυχολόγου – Ψυχολόγου στο κέντρο της Αθήνας.
Το 2011 εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις 2ος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, όπου και συνεχίζει τις σπουδές του.
To 2012 σχεδίασε και υλοποίησε μαζί με την επιστημονική ομάδα της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, πρότυπη μονάδα για τη διάγνωση και τη θεραπεία των διαταραχών μνήμης. Είναι υπεύθυνος Τμήματος Νευροψυχολογίας στο Νοσοκομείο Metropolitan.

Είναι συνιδρυτής της συνεργασίας Pine Assessment & Development (http://www.pine.gr και http://www.aerospaceneuropsychology.com), η οποία ασχολείται με εφαρμοσμένη και ερευνητική κλινική νευροψυχολογία.